Slideshow

Scholengroep Kempen, waartoe onze school behoort, pakte tijdens het schooljaar 2008-2009 uit met een primeur in Vlaanderen: een grootschalige samenwerking tussen de scholen van het basisonderwijs en het secundair onderwijs om het taal- en weenschappelijk onderwijs naar een hoger niveau te tillen.

De proeftuin van Scholengroep Kempen werd geselecteerd door het Ministerie van Onderwijs en Vorming als vernieuwend onderwijsproject. De scholen mochten gedurende 3 jaar ‘proeven’ van allerlei initiatieven die voor nieuwe impulsen zorgen.

Na 3 jaar proeftuin hebben niet alleen de leerkrachten veel van elkaar geleerd maar worden vooral de leerlingen nog beter voorbereid op het secundair onderwijs. En hun resultaten in het middelbaar onderwijs bewijzen het! De banden tussen de verschillende niveaus zijn gesmeed en klaar voor de toekomst.

Ondertussen is de “proefperiode voorbij. Maar we doen dapper verder en we weten waarom!

In dit project onderscheiden we vier deelprojecten: Frans, Engels, wetenschappen/techniek en sport. Onze school koos voor Frans, Engels en techniek.

Waar komt het idee vandaan?

Talentontwikkeling voor elk kind: daar willen we aan meehelpen.

In deze filosofie is dit onderdeel van de proeftuin van scholengroep Kempen ontstaan. Iedere leerling moet de kans krijgen al zijn talenten te ontwikkelen. Bij ons is iedere leerling immers een VIP: dat kan staan voor een Veelzijdig Intelligent Persoon of voor een Verbazend Idealistische Ploegspeler: we houden met iedereen rekening!

Of je nu een talenknobbel hebt, eerder wetenschappelijk aangelegd bent of sportief bent, iedereen komt bij ons aan zijn trekken.

onderdeel basisschool Samen met
Engels Basisschool Willem Tell – Olen Middenschool De Vesten

Herentals

Frans Basisschool Willem Tell – Olen Middenschool De Vesten

Herentals

Techniek Basisschool Willem Tell – Olen Middenschool Geel